maandag 4 november 2013

KreaDoe

Afgelopen vrijdag gezellig een dagje op stap geweest met m'n moeder naar.. jawel: de KreaDoe beurs. Ik was er nog nooit geweest en dus wel erg benieuwd naar wat er zoal allemaal te zien en te koop was. Nou allememaggies wat een drukte zeg! Nederland kent vele hobbyisten, that's for sure. :) Maar goed, dat nagelaten viel het me zeker niet tegen en ik kwam dus ook zeker niet met lege handen thuis.. :D

(..en dan liggen de kleine lapjes stof die ik gekocht had er nog niet eens bij.. haha oops)

De enige hobby/wol-winkel bij ons in de stad is een kleine Pipoos en die verkoopt van alles, maar van wol alleen Catania en Katia - geweldig goeie katoen voor het maken van amigurumi's, daar niet van, maar ik zag op den interwebs telkens namen als Drops Paris en Phildar en Stylecraft, en was dus erg benieuwd naar de verschillen. Dus toen we de stand van Echtstudio tegenkwamen kon ik eindelijk eens met m'n eigen ogen de verschillen waarnemen.

Nu ben ik een hele tijd terug begonnen met granny squares maken (van Catania). In eerste instantie moest het een sprei of zoiets worden, maar kwam toen op het idee om er een kussen van de maken -- minder werk, dacht ik. (HA! hij is nu nog niet af, maar goed..) Op Pinterest zie je altijd de leukste granny square blankets en nu kan ik het toch niet laten om er ook eentje te gaan maken. En dus was ik op zoek naar de juiste wol. Katoen is great, maar wordt best zwaar op den duur en dus viel mijn oog op Stylecraft; lekker licht en in heel veel leuke kleurtjes te krijgen. Ik kocht gelijk 5 bollen en ben dit weekend al begonnen:


Wat een heerlijke kleurtjes hè?! Ik ben er helemaal weg van. Voor de randen heb ik trouwens zwart gekocht. En oh wat haakt dat toch lekker weg die granny squres, of nou ja, rounds tot nu toe. ;) Ik heb het patroon voor de granny's hier vandaan: Nittybits. Ik ben ook helemaal in love met m'n nieuwe haaknaald van Clover Amour. Het kost wat, maar dan heb je ook wat, zoals ze zeggen. :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten