vrijdag 13 maart 2015

Ta-dah: driehoekjes kussen!


In september vorig jaar raakte ik geïnspireerd door de kussens van Inverleith en Solstrikke. Driehoekjes patronen zijn de laatste tijd helemaal in. En ik had nog een langwerpig kussen waarvan ik de hoes een beetje beu was. 

En zo begon deze haak-journey.. En man oh man, dat heb ik geweten ook. Ik dacht, een paar driehoekjes haken en dan aan elkaar zetten en klaar. Maar het haken van de driehoekjes vergde meer van mijn handen dan ik vooraf had verwacht. Na 2/3 driehoekjes moest ik echt stoppen.

En dus duurde het een aantal maanden voordat ik 60 driehoekjes had gehaakt. (Ik had uitgerekend dat ik er 60 nodig had, maar achteraf bleken 54 genoeg te zijn..)


En toen ik ze eindelijk allemaal gehaakt had, begon het naai-werk. Nog zo'n mega klus. *zucht* (Waar was ik aan begonnen?!)


Drie dagen (en een aantal pijnlijke vingertoppen) later, was het dan EIN-DE-LIJK af!En ben ik echt ontzettend TROTS!! :D

Maar dit was echt de eerste en laatste keer, dat kan ik jullie wel verzekeren. ;)

8 opmerkingen:

 1. Super leuk gedaan.! Mooi resultaat ook. Op welke manier naai je de stukjes aan elkaar.?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Lotte! Ik heb een lange (afhecht-)draad aan ieder driehoekje gelaten en daarmee heb ik ze aan elkaar gezet: de "goeie" kanten tegen elkaar en dan de buitenste (?geloof ik?) lussen pakken. Hoop dat dat duidelijk is.. Sorry, ben absoluut geen specialist met naald en draad. Ik haak liever haha ;)

   Verwijderen
 2. Cute pillow! The color combination is so modern!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! De kleuren vind ik ook leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Piękna poszewka. Włożyłaś mnóstwo pracy.
  Pozdrawiam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik geloof graag dat het veel werk was, maar het kussen is wel erg mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen